Slijedom posljednjih događaja želimo obavijestiti javnost o slijedećem:

Bili smo zainteresirani za korištenje Kneževog dvora za predizborni skup. Stoga smo i uputili zahtjev Centru za kulturu kao korisniku prostora još 10.05.2013. Centar nam je odgovorio da zbog održavanja Festivala čipke nikome nisu odobrili korištenje Kneževog dvora. Stoga smo bili uputili zamolbu Gradu Pagu za korištenje pijace za isti događaj,koju nam je Grad odobroio. Međutim, koalicija HSP-HNS-HSLS-HSU je održala predizborni skup i druženje u Kneževom dvoru i to u vrijeme kada je po programu Festivala predviđeno svečano zatvaranje festivala te zabavni program (vidljivo na programu na web stranicam turističke zajednice). Prema informaciajma iz Centra (mail ravnateljice) te grada Paga (razgovor sa pročelnicama) koalicija HSP i drugi nisu dobili odobrenje za korištenje Kneževog dvora.Nija nam jasno kako je moguće održati skup bez odobrenja Centra i Grada? Kada smo vidjeli plakate na kojima se poziva na skup HSP-a te najave lošeg vremena za petak, uputili smo zahtjev Gradu da nam odobri korištenje Kneževog dvora, ili barem šatora. Gradonačelnik nam nije odobrio ni jedno ni drugo pravdajući se da su ključevi predani izbornom povjerenstvu u svrhu uređenja biračkog mjesta, a da za postavljanje šatora nema vremena (šator su brže bolje sklopili djelatnici Paga II danas ujutro). Pitamo se kako je to moguće da jedni mogu korištiti Kneževo dvor, a drugima se isto pravo ne da? Samo da Vas posjetim isto se događalo sa korištenjem vijećnice Grada Paga kada se nama onemogućavalo korištenje iste zbog gradske arhive , da bi HSU i HDZ nedavno tamo održavali svoje sastanke.

 

Koalicija Paška stranka Pag - SDP Pag - DC - Pag

Priopćenje za medije

 

Ovim putem želimo upozoriti javnost na odluke vladajuće koalicije koje za ovaj Grad mogu imati dalekosežne posljedice. Članovi Paške stranke i SDP-a odavno su se u više navrata izjasnili protiv izgradnje kanala Pag Košljun.

 

Opširnije:Priopćenje za medije

Priopćenje za medije

Paška stranka Pag

19. prosinca 2012. godine

 

Nezadovoljni predloženim materijalom za dnevni red 26. sjednice Gradskog vijeća  grada Paga, održane 14. prosinca 2012.godine, mi  -  vijećnici Paške stranke prije završetka sjednice Gradskog vijeća napustili  smo gradsku vijećnicu u čemu su nam se priključili vijećnik SDP-a i dva nezavisna vijećnika. 

 

Opširnije:Priopćenje za medije